Top 3 Cele Mai Bune Sobe pe Lemne

Lemnul este un combustibil regenerabil. In functie de zona in care traim, lemnul poate fi o sursa mai ieftina sau mai scumpa de incalzire a locuintelor, dar cu siguranta caldura generata din arderea lemnului este mai buna si mai confortabila.

Incercand sa alegem o soba pe lemne cat mai eficienta dar in acelasi timp sa fie si ieftina, uneori poate crea confuzie in randul cumparatorilor.

Daca nu sunteti siguri care este modelul cel mai potrivit pentru dumneavoastra, noi am ales top 3 cele mai apreciate sobe pe lemne pentru a veni in ajutor.

Cum sa alegem o soba pe lemne?

La ce trebuie sa ne uitam atunci cand cautam o soba pe lemne? Marimea sobei si cantitatea de caldura pe care o reda joaca un rol foarte important, factori decisivi in alegerea unui produs. Dar aceste lucruri nu sunt singurele aspecte la care trebuie sa fim atenti. Alte elemente de luat in seama sunt:  tehnologia de combustie, durabilitate, emisiile de gaze ce rezulta in urma arderii.

Soba pe lemne vs soba pe peleti

Daca aveti amintiri neplacute din copilarie in legatura cu sobele pe lemne care scoateau fum sau nu functionau cum trebuie, trebuie sa uitati de ele. Sobele pe lemne de astazi folosesc tehnologii noi precum convertorul catalitic care ajuta in aprinderea gazelor combustibile rezultate in urma arderii lemnului. Acest lucru duce la o ardere completa si eficienta, iar in unele cazuri chiar depasesc sobele pe peleti in acest aspect.

Sobele pe lemne sunt mai simple si mai usor de folosit sau de reparat fata de sobele pe peleti. Alt lucru de luat in seama este faptul ca lemnele sunt mai usor de procurat decat peletii. Ai nevoie doar de o drujba buna si echipament de protectie pentru a pregati lemnele necesare incalzirii locuintei. Un aspect de mentionat aici este ca lemnul trebuie pregatit cu un an inaintea arderii si lasat la uscat pentru un randament maxim.

Unde putem folosi o soba pe lemne?

In functie de incaperea pe care vrem sa o incalzim putem folosi o soba pe lemne mai mica sau mai mare. Daca vreti sa incalziti o suprafata mai mare, soba pe lemne MBS Corner este ideala deoarece are o putere nominala de 10kw.

Top 3 cele mai bune sobe pe lemne

1. Soba pe lemne MBS Corner 

Specificatii:

  • evacuare centrala
  • Dimensiuni soba: 91,5cmx64cmx57,5cm
  • Dimensiuni focar: 27cmx28cmx30cm
  • Putere: 10 kw
  • Randament: 81%
  • Greutate: 70kg
  • Diametru burlan: ø120
  • Combustibil:Lemn si Carbune

cea mai buna soba pe lemne

 

Aceasta Soba de la ZILAN are si cuptor incorporat. Are o incalzire foarte rapida si de durata.
Dimensiuni 800 x 450 x 600 mm (600 mm fiind inaltimea sobei) , diametru burlan 130 mm, greutate 60kg.
Putere termica 5.5kW.
Plita superioara este fabricata din fonta de inalta calitate, iar partile laterale sunt realizate din tabla emailata si samotata in spatiul de ardere.
Este un model performant si cu un design modern caracterizat prin eficienta, ecologie dar si economie.
Dimensiune cuptor 400 x 200 x 400 mm.
cea mai buna soba pe lemne eco 40 zilan

3. Soba pe lemne cu plita si cuptor, evacuare dreapta ZILAN ZLN-5655

Soba pe baza de lemne si cuptor incorporat, Se incalzeste rapid si isi mentine temperatura pentru un timp indelungat.

Dimensiuni 900 x 500 x 700 mm (700 mm fiind inaltimea sobei) , diametru burlan 130 mm, greutate 50kg.

Putere termica 5.5kW.

Partea superioara a sobei este fabricata din fonta, iar partile laterale sunt realizate din tabla emailata si samotata in spatiul de ardere.

Este un model performant si cu un design modern caracterizat prin eficienta, ecologie dar si economie

Dimensiune cuptor 500 x 150 x 470 mm.

cea-mai-buna-soba-pe-lemne-cu-plita-si-cuptor-evacuare-dreapta-zilan-zln-5655-zln5655

Lasă un comentariu