Poți folosi cartofi din magazin pentru cultivare?

În fiecare iarnă, mulți oameni cumpără cartofi, iar apoi aceștia încep să încolțească. Unii oameni ar putea crede că trebuie să arunce cartofii, dar nu este adevărat. De fapt, puteți cultiva cartofii în grădina dumneavoastră.

Tot ce trebuie să faci este să urmezi acești pași

1. Cumpărați niște cartofi de la magazinul alimentar

2. Lăsați-i să încolțească puțin înainte de a-i planta în grădină

3. Asigurați-vă că îi plantați în solul care a fost afânat și este plin de materie organică, cum ar fi compostul sau gunoiul de grajd

4. Dați-le multă apă și controlați buruienile pe măsură ce cresc.

Pot să plantez cartofii pe care i-am cumpărat de la magazin?

Unii oameni spun că puteți planta cartofi din comerț, în timp ce alții spun că nu ar trebui să plantați.

Motivul acestui dezacord este că unii oameni spun că cartofii cumpărați din magazin sunt crescuți pentru a fi mâncați, în timp ce alții spun că au cultivat tuberculi din soiul cumpărat din magazin, și au crescut fără probleme.

Mulți oameni vă vor spune să folosiți cartofi de sămânță pentru a vă planta cultura. Ei spun că este o alegere mai sigură decât folosirea cartofilor cumpărați din magazin. Dar care este diferența?

Cartofii de sămânță sunt cartofi care au fost crescuți pentru a fi plantați din nou.

Atunci când cumpărați cartofi de sămânță, trebuie să-i luați pe cei care au fost certificați fără boli. Aceștia au fost testați pentru probleme și îndeplinesc anumite standardele.

Principalul motiv pentru a folosi acești cartofi este acela că reduc riscul de deteriorare a culturilor și a solului. Dacă nu folosiți acești cartofi, ați putea introduce în mod neintenționat boli periculoase și de lungă durată.

Cum să cultivi cartofi din comerț?

Dacă doriți să învățați cum să cultivați cartofi, nu este dificil, chiar dacă aveți puțină sau deloc experiență în grădinărit.

Va trebui să păstrați cartofii încolțiți până la momentul plantării, în primăvară. Recomandarea generală este să plantați cartofii atunci când temperaturile solului ajung la 7 grade C.

Apoi, urmați acești pași simpli:

Pasul 1: Dacă cultivați cartofi, lucrați solul cu ajutorul unui motocultor la o adâncime de 20-30 cm înainte de plantare. Cartofii au nevoie de multă hrană, așa că este bine să adăugați compost organic sau îngrășământ cu eliberare lentă în acest moment.

Pasul 2: Tăiați cartofii mari în bucăți cu două zile înainte de plantare. Fiecare bucată trebuie să aibă un măcar un colt. Acest lucru va ajuta cartoful să nu putrezească în pământ. Cartofii mai mici cu unul sau mai mulți colți pot fi plantați întregi.

Pasul 3: Pentru a planta cartofii, veți avea nevoie de un sol afânat și fin. Cartofii trebuie să fie plantați cu colții în sus. Împingeți-i în pământ aproximativ 10 cm. După ce au fost plantați, va trebui să mențineți solul în jurul bazei plantelor. Acest lucru va ajuta la menținerea sănătății plantei de cartofi și o va proteja de dăunători.

Pasul 4: Păstrați solul umed, dar nu prea umed, în timpul sezonului de creștere. Odată ce plantele mor, dezgropați cu grijă cartofii pentru a-i depozita.

Cum să cultivi cartofi din comerț

Ce îngrășăminte se folosesc ?

Înainte de a vă fertiliza solul, este important să testați solul pentru a vedea cât de sănătos este acesta. Acest lucru vă va ajuta să stabiliți de ce are nevoie solul dumneavoastră și să evitați adăugarea de elemente inutile sau dăunătoare.

Dacă doriți să cultivați cartofi, veți avea nevoie de un sol care a fost amestecat cu compost și care conține o combinație de macronutrienți.

Cartofii vor consuma nutrienți precum azot, potasiu și fosfor. Nivelul pH-ului solului trebuie să fie între 5,0 și 6,5.

Când este cea mai bună perioada pentru cultivarea cartofilor?

Plantarea cartofilor noi necesită timp. Trebuie să așteptați o vreme între momentul în care pregătiți solul și cel în care plantați efectiv cartofii. De obicei, acest lucru se întâmplă pe o perioadă de 2 până la 6 săptămâni.

Cel mai bine este să plantați la începutul primăverii, când afară sunt cel puțin 7°C, după ce vremea rece a trecut în mare parte și temperatura solului începe să crească.

Lasă un comentariu